Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Wat is er aan de hand in Eindhoven?

Verbijsterend!

Inclusief Raadsvragen op 13 april // Met antwoord van het college 29 april 2021 

Dit fragment van Crime Desk, wat op woensdag 7 april jl. is uitgezonden gaat over het aantal liquidaties in Eindhoven en duurt in zijn geheel 9.49 minuut.  

Wat u zeker niet mag missen is het laatste stukje van deze uitzending, bij 9.09 minuut, waar ondermeer Koningsdag in Eindhoven ter sprake komt.

Open deze link: https://www.rtlxl.nl/programma/crime-desk/307d7efe-eeff-4137-a7c7-5a846cfabf25 

Raadsvragen: Wat is er aan de hand in Eindhoven?

Geacht college,

Het aantal liquidaties of pogingen daartoe is de laatste jaren in onze stad tot ongekende hoogte gestegen. Zo erg zelfs dat in het Tv-programma Crime Desk wat op 7 april jl. is uitgezonden begint met de vraag ‘Wat is er aan de hand in Eindhoven?’ Tien schietincidenten met twee slechts twee overleden slachtoffers. De meeste schietpartijen vonden overdag plaats in druk bevolkte woonwijken. Even frustrerend is dat er tot op dit moment nog geen aanhoudingen zijn verricht.

Voor nabestaanden is dat dubbel verdrietig en frustrerend omdat ze noch van de politie en noch van de gemeente geen enkele informatie krijgen. Nabestaanden krijgen zo de indruk dat hun geliefde die zo uit het leven wordt weggerukt of de schietpartij ternauwernood heeft overleeft er niet toe doet. Hen informeren is kleine moeite wat het verdriet bij nabestaanden wellicht wat dragelijker kan maken. Dus kunnen we even terug naar de menselijke maat?

https://www.rtlxl.nl/programma/crime-desk/307d7efe-eeff-4137-a7c7-5a846cfabf25

Dat brengt mij tot de volgende vraag:

1. Waarom worden nabestaanden niet door de politie en/of de gemeente geïnformeerd?
2. Waarom wordt er niet via de media bijzonderheden met het ‘grote publiek’ gedeeld, waardoor de kans op een oplossing dichterbij komt?

Rudy Reker, fractievoorzitter

Antwoord van burgemeester en wethouders

 

1. Waarom worden nabestaanden niet door de politie en/of de gemeente geïnformeerd?

Het informeren van nabestaanden in lopende strafzaken is aan politie en Openbaar Ministerie. Om dit in goede banen te leiden worden bij ernstige incidenten nabestaanden, familieleden en slachtoffers ondersteund en geïnformeerd door vaste familierechercheurs die aan een gezin gekoppeld worden (op vrijwillige basis).

2. Waarom wordt er niet via de media bijzonderheden met het ‘grote publiek’ gedeeld, waardoor de kans op een oplossing dichterbij komt?

In 2020 heeft de politie uitgebreid de media opgezocht in diverse opsporingsprogramma’s zoals Bureau Brabant, Opsporing Verzocht en ook Crimedesk, waar onder andere ook de in de raadsvragen genoemde zaken uitgebreid aan bod zijn gekomen. Besluiten over medewerking aan dergelijke berichtgeving worden in een zorgvuldige afweging door politie, Openbaar Ministerie en gemeente genomen, waarbij opsporingsbelang en gekozen tactiek altijd zwaarwegende factoren zijn.

Bij ontwikkelingen in een onderzoek of bij het binnenkomen van nieuwe tips of onderzoeksrichtingen kan de keuze om de media op te zoeken altijd heroverwogen worden, wat ook in verschillende onderzoeken al vaker gebeurd is. In deze fase van de lopende strafrechtelijke onderzoeken kunnen politie en Openbaar Ministerie nu geen verdere mededelingen doen over de overwegingen in de huidige keuzes.


Eindhoven,