Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Turken

Column Gerard Janssen in het Eindhovens Dagblad 4 juli 2008
Met daaronder een lezersreactie
Het is altijd amusant om de laatste stuiptrekkingen te volgen van de LPF, dat clubje patsers van een paar jaar geleden waarvan hier en daar nog een paar splintergroepen over zijn.

Het enthousiasme waarmee een enkeling nu nog steeds aan dit dode paard blijft trekken, is roerend. En dat alles uit apegapende bewondering voor wijlen Pim, die destijds zo buitengewoon over zichzelf tevreden pias.

Het ranzige denken van de LPF zodra er allochtonen in beeld komen, ruik je echter nog steeds op een kilometer afstand. Vorige week werd burgemeester Van Gijzel van Eindhoven betrapt op aanwezigheid bij enkele duizenden Turkse voetbalsupporters, die op een groot scherm bij het Winkelcentrum Woensel naar de EK-wedstrijd tegen Duitsland stonden te kijken. Voetbal beleven met allerlei mensen van een lagere kaste – daar wilde de LPF in wat raadsvraagjes wel wat gif over kwijt. "Volgens ons heeft burgemeester Rob van Gijzel zich laten leiden door 'geldingsdrang naar allochtone medeburgers'." Zo is dat. De burgemeester van Eindhoven komt niet op voor de belangen van ons blanken, maar gaat me daar uit 'geldingsdrang' een partijtje popi staan doen bij mensen die onze hogere westerse cultuur bedreigen met al hun rare gebruiken. Op de barricaden voor ons heilig volk, burgervader! Anders worden wij volledig weggevaagd en zitten we straks allemaal verplicht in de moskee met onze snufferd richting Mekka! Toevallig heb ik in de binnenstad het Turkse feest meegemaakt na de zege op Tsjechië, op het EK. Intense vreugde, geen druppel alcohol, geen spoortje agressie. Eigenlijk zouden die LPF'ers toen een uurtje mee hebben moeten hossen, zodat zelfs zíj eindelijk eens leren wat Turken werkelijk zijn. http://www.ed.nl/algemeen/columns/3374925/Gerard-Janssen--Turken.ece Reacties Meneer Jansen,
Dankzij dergelijke misplaatste opmerkingen als de uwe over een politiek openbaar figuur hebben de mediahype tegen de heer Fortuyn gevormd en hebben mede geleid tot de daad van Volkert v/d Graaf.
Ter overvloede, ben geen PVVer of LPFer, maar ik dien respect te hebben voor de mening van de medemens.
U schijnt (nog) niet begrepen te hebben dat sommige Nederlanders gewoon "iets"tegen buitenlanders hebben, zoals buitenlanders ïets"tegen Nederlanders hebben. Toevallig was ik aanwezig op het bewuste plein in Woensel, en heb mede mogen aanschouwen dat ook de Turken slecht tegen hun verlies kunnen.
Getuige de fles die tegen het TV scherm gegooid werd en de mensen van de organisatie die direct op de afzettingen sprongen om de gemoederen te bedaren.
Verder was het een volksfeest zolang de Turken gelijkstonden of voor stonden Lijkt net Nederlands Rene van Veen - 04-07-2008 | 08:22 Lijst Pim Fortuyn Eindhoven 9 juli 2008

Laat reactieformulier zien

Deel deze pagina