Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Femke Halsema (GroenLinks): Islam is een probleem


Nederland is verkwanseld, berouw komt na de zonde

De wonderen zijn de wereld niet uit. Politiek is net als het weer; vandaag regent het, morgen weer, maar een keertje houdt dat op.
 
Dat is ook bij Femke Halsema het geval. Ze heeft de islam tot een probleem gebombardeerd en weet als geen andere theoloog dat God geen kledingeisen stelt. De hoofddoekjes op het schoolplein van de school van haar kinderen werden haar teveel. We lopen zo langzamerhand de haven binnen van de Verkiezingen en dan laat menigeen van zich horen, ook mevrouw Halsema.

Dat de hoofddoekjes haar nu teveel worden is al door anderen - Pim Fortuyn en Geert Wilders - genoegzaam bekend gemaakt, maar toen wilde Femke niet luisteren, totdat zij zelf werd geconfronteerd dat haar woonwijk, de Transvaalbuurt, als bij toverslag een buurt is geworden waar de hoofddoek centraal staat en zij zich niet meer thuis voelt in haar eigen wijk en bijna stikt als ze haar kinderen naar school brengt. Nu pas wordt haar duidelijk waar de mensen in het land steeds over hebben; ze ervaart nu zelf aan den lijve wat het is om bijna naakt rond te lopen op het schoolplein… zo zonder hoofddoek! En dan het probleem op zich, de islam. Is dat haar nu ingegeven vanwege de kledingvoorschriften? Mikt ze het daarop tijdens de verkiezingen: Vrouwen Vrij in Eigen Kledij? Ze maakt er in ieder geval een probleem van, en dat is toch wel bijzonder voor een GroenLinkser als Halsema. Maar, lieve Femke, is dát nu werkelijk hét probleem?!!! De Telegraaf, 9 september 2009

DEN HAAG -  Femke Halsema vindt de islam een probleem. Dat laat ze weten in een interview met dagblad De Pers. Ook heeft de GroenLinks-leider ‘moeite’ met de hoofddoek. Als feministe zegt ze het moeilijk te vinden dat zij op de school van haar kinderen in Amsterdam-Oost ‘tussen allerlei gesluierde vrouwen zit’.
 
"Ik zie het liefst elke vrouw in Nederland hoofddoekloos", aldus Halsema in De Pers. Ook uit ze kritiek op de islam. "Ik merk het in mijn wijk: natuurlijk is de islam een probleem. "Geen enkele God stelt kledingeisen", aldus het Tweede Kamerlid. Probleemwijk
De partijleider van GroenLinks woont met haar kinderen in de Transvaalbuurt; een van de probleemwijken van Amsterdam.
 
Afslingeren
Halsema wijst er in het interview overigens wel op dat ze het recht van een vrouw om vrijwillig een hoofddoek te dragen zal blijven verdedigen. "Maar", zegt ze in de krant, "ik kan niet wachten op het moment waarop vrouwen in vrijheid hun hoofddoek zullen afslingeren."  Commentaar Rudy Reker, fractievoorzitter Lijst Pim Fortuyn Natuurlijk zijn wij heel benieuwd hoe de fractie van GroenLinks onder leiding van Anjo Breuers in de Eindhovense gemeenteraad hiermee omgaat. Zijn ook zij zo’n draaikonten als Femke Halsema? Of zou dit bij de verkiezingsretoriek horen?

Jawel, ik denk het laatste. Het verleden heeft overduidelijk bewezen dat politieke partijen in verkiezingstijd verschrikkelijk liegen. Want zetels behalen en daardoor ‘macht krijgen’ zijn heilig en daarvoor moeten alle scrupules voor opzij worden gezet. Wij zijn tocht benieuwd of de fractie van GroenLinks na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 nog zo fel reageren op de woorden die de fractie van de Lijst Pim Fortuyn al vier jaar uitspreekt. Ook 'Mevrouw Wilders' van de LPF wacht in spanning af.
Foto: Anjo Breuers Maar wees gerust: De fractieleden van de Lijst Pim Fortuyn zullen openlijk voor hun mening blijven uitkomen. Precies zoals in ons verkeizingsprogrmma staat, wat is gebaseerd op het gedachtegoed van Pim Fortuyn. Inhoudelijk kun je het daar mee eens- of oneens zijn, maar duidelijk zijn wij wel. Ons motto blijft daarom nog steeds:

‘Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen’ 
  

Laat reactieformulier zien