Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Rudy Reker doet mee aan Tweede Kamer verkiezingen

Eindhovens Dagblad 26 juli 2012

 


POLITIEK Eindhovens LPF-raadslid doet namens DPK met Hero Brinkman mee aan Tweede Kamer Verkiezingen

 

Reker laat het over zich heen komen

 

Het Eindhovens LPF-raadslid Rudy Reker doet voor het Democratisch Politiek Keerpunt mee aan de landelijke Kamerverkiezingen.

Door Ad de Koning

e-mail:

EINDHOVEN ‘Rudy, ik wil even contact met je. Kan ik je even bellen?’ Rudy Reker (68) was met de auto vanuit Luxemburg onderweg naar Eindhoven toen ex-PVV’er Hero Brinkman hem op tweede pinksterdag een sms stuurde. „Ik keek er niet van op in die zin dat ik Hero al langer ken, maar ik geef toe dat ik toch wel nieuwsgierig was.” Reker, sinds 2006 raadslid voor de Lijst Pim Fortuyn in de Eindhovense gemeenteraad, belde Brinkman en hoorde tot zijn verrassing dat die hem op de lijst wilde hebben voor zijn nieuwe landelijke politieke partij. „Ik zei prima, maar dan wel onder de vlag van de LPF. Jij nummer één, ik nummer twee.” Maar Brinkman had andere plannen. „Hij wilde met zijn Onafhankelijke Burgerpartij de rechtse partijen bij elkaar brengen, de LPF was één van die partijen.” Reker gaf aan dat hij dat niet zag zitten en bedankte voor de eer. Desondanks staat de zoon van een Strijpse groenteboer nu tiende op de kieslijst van Brinkmans Democratisch Politiek Keerpunt (DPK). „Een paar dagen voordat Brinkman zijn partij zou presenteren in het Haagse perscentrum Nieuwspoort, heeft hij me overgehaald toch mee te doen.” Brinkman gaf daarbij volgens Reker aan ‘niet voor honderd maar voor vijfhonderd procent Fortuyn-minded’ te zijn. „Dat gaf voor mij de doorslag, want Fortuyn, dat zit bij mij hiér”, zegt Reker, met een hand op zijn hart wijzend. Reker raakte in de politiek geïnteresseerd toen hij in 1974 als eigenaar van een garagebedrijf met benzinepomp werd geconfronteerd met benzine-op-rantsoen als gevolg van de oliecrisis. Reker besloot daar niet aan mee te doen en verkocht gewoon benzine, een daad van verzet die hem in de landelijke media deed belanden. „Ik dacht: als de politiek zich met mijn inkomen gaat bemoeien, wordt het tijd dat ik me eens met de politiek ga bemoeien.” Reker sloot zich aan de Eindhovense VVD en voelde zich tot ver in de jaren negentig verwant met de liberalen. „Maar op een gegeven moment had ik er geen goed gevoel meer bij, de partij stond te ver van me af.” Toen Pim Fortuyn in de zomer van 2001 bekendmaakte de politiek in te willen gaan, was Reker meteen verkocht. „Pim benoemde de problemen toen niemand ze nog durfde te benoemen, maar hij had wél gelijk. Gelukkig wordt dat de laatste jaren door steeds meer mensen erkend.” Reker besloot een Eindhovense LPF-afdeling op te zetten en kwam in 2006 als eenmansfractie in de Eindhovense raad. Vier jaar later kwam er een tweede zetel bij, die wordt ingenomen door partijgenoot Charles Stroek.

___________________________________________________

‘’Geert zit in een kooi en is daardoor het contact met de buitenwereld verloren’’

____________________________________________________

„Het verschil tussen de LPF en de PVV is dat het gedachtegoed van Pim veel realistischer is. Ik heb bij de laatste Kamerverkiezingen op Wilders gestemd en heb hier toen zelfs voor hem geflyerd, maar de PVV is nu doorgeschoten. Letterlijk en figuurlijk. Geert zit in een kooi en is daardoor het contact met de buitenwereld verloren.” Dáárom ook ziet Reker nu kansen voor Brinkmans Democratisch Politiek Keerpunt. „Alle punten van Pim komen terug in de standpunten van DPK. En die punten zijn nog steeds actueel.” Dat Brinkman ook Trots heeft ‘ingelijfd’, noemt Reker een goede zet. „Die partij is me vijfhonderd procent meegevallen, daar zitten zeker mensen met kennis van zaken bij.” Dat hij plaats tien van de DPK-kieslijst inneemt, vindt hij prima. „Natuurlijk had ik liever op nummer twee gestaan, maar dat geldt ook voor die andere 49 kandidaten. De kans dat ik in de Tweede Kamer kom is niet heel groot, maar dat maakt me niet veel uit. Ik heb het hier prima naar de zin. Maar mocht ik toch gekozen worden, dan ga ik het combineren met het raadslidmaatschap. Hero is nu ook lid van Provinciale Staten in Noord-Holland, dat hoeft geen probleem te zijn.’’ Reker gaat in elk geval wel campagne voeren. „Maandag waren we met een hele club in Tilburg bij de Roze Maandag, dat was geweldig. Dan zie je ook hoe populair Hero is, iedereen wil met hem op de foto.” Op 12 september laat hij ‘het gewoon over zich heen komen’. „Ik slaap in de nacht van 12 op 13 september net zo goed als komende nacht.”

___________________________________________________

DPK van Brinkman

  • Opgericht door ex-PVV’er Hero Brinkman (1964), sinds 2006 Tweede Kamerlid.
  • Brinkman besloot zich op 22 maart 2012 van de PVV af te splitsen.
  • Zijn partij DPK kent nog geen partijprogramma, maar wel 12 ‘keerpunten’.
  • DPK wil onder andere meer werkgelegenheid, betere veiligheid, een efficiëntere gezondheidszorg, anders bezuinigen, een sterke economie, herstel van de woningmarkt, klantgerichte gemeenten en een solide infrastructuur.

 

___________________________________________________
Laat reactieformulier zien