Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

 Wat is er gebeurd met de Turkse en Marokkaanse relschoppers?

 Foto: Fotopersbureau Bert Jansen
 
Raadsvragen: Uit de hand gelopen demonstratie van Pegida
 
Geacht college,
Op 26 mei 2019 demonstreerde Pegida bij de Al Fourqaan moskee in Eindhoven. Deze demonstratie liep volledig uit de hand omdat Turkse en Marokkaanse relschoppers zowel de Pegida demonstranten als de politie bekogelden met stenen. Er werden diverse arrestaties verricht maar daarna werd het doodstil rondom deze zaak. Graag willen wij weten hoe het er nu voorstaat.
 
Dat brengt ons tot de volgende vragen:
1. Kunt u ons vertellen wat de status van de zaak nu is en wat er met de arrestanten is gebeurd? Wanneer begint de rechtzaak tegen deze relschoppers?
2. Heeft de oproep bij het programma Opsporing Verzocht nog wat opgeleverd?
3. Bent u het met ons eens dat als deze relschoppers niet bestraft worden je een slecht signaal afgeeft en ze een vrijbrief krijgen voor toekomstige demonstraties.
 
Op 22 juni 2019 zijn er Pegida-aanhangers opgepakt omdat zij, volgens de politie, in de buurt van de Al Fourqaan moskee wilden gaan flyeren terwijl dat was verboden door burgemeester Jorritsma. Er is altijd ontkend door Pegida dat ze hebben geflyert of überhaupt flyers bij zich hadden. De Pegida-aanhangers werden ook toen weer bekogeld met stenen en eieren door Turkse en Marokkaanse relschoppers.
 
4. Hoe staat het met dit onderzoek naar deze relschoppers en de aangehouden Pegidaaanhangers?
5. Burgemeester Jorritsma heeft op 3 september 2019 tegen de gemeenteraad gezegd dat Pegida nooit meer in Eindhoven bij een moskee mocht demonstreren. Hij gebruikte de woorden ‘over my dead body’. Staat de burgemeester nog steeds achter deze beslissing en bent u ervan overtuigd dat deze beslissing stand houdt bij de rechter?
 
Rudy Reker, fractievoorzitter
Tjerk Langman, raadslid
Lijst Pim Fortuyn Eindhoven
 
Laat reactieformulier zien