Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Samenwerkingsagenda Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE)

Betoog Rudy Reker

15 november 2022 

Voorzitter, dank u wel,
 
Wij mogen ons gelukkig prijzen dat de omliggende gemeenten samen met onze stad in het Stedelijk Gebied Eindhoven zijn verenigd.
 
Maar ik heb zo mijn twijfels of de inwoners van onze randgemeenten staan te springen om veel woningen te bouwen voor expats en statushouders. Temeer omdat men – en dat is terecht – geen hoogbouw in hun gemeenten willen toestaan. Terwijl ook hun inwoners fatsoenlijke woonruimte in hun eigen gemeente willen hebben voor hun nageslacht. 
 
Voorzitter,
De andere gemeenten in het SGE willen hun eigen identiteit behouden. U mag stellen dat Eindhoven en de SGE op het gebied van woningen slachtoffer zijn van het succes van Brainport.
 
Voorzitter,
Ik ben geen zwartkijker. Als ik deze Samenwerkingsagenda 2022 – 2026 zie, krijg ik de indruk dat wij op dit moment te positief tegen dit probleem aankijken. Temeer daar de milieuregels, zoals PFAS en Stikstof met alle bezwaren van burgers de bouwplannen behoorlijk kunnen dwarszitten. Denk hierbij aan te weinig locaties en bouwgrond, te weinig personeel voor de bouw, de te hoge materiaalprijzen, de oplopende rente en het traject voor een bouwvergunning. Denk ook aan de bezwaarprocedures en beroepszaken bij de Raad van State. 
 
Dat betekend niet voorzitter dat we niets moeten doen. Deze agenda uitvoeren, voor zover het kan is prima. Maar wat als deze agenda niet in deze mate uitgevoerd kan worden. Is er dan ook een plan B?
 
Dank u wel