Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Groot Eindhoven Mobiliteit

19 april 2023

Of ik als raadslid een stukje wil schrijven over de mobiliteit in Eindhoven. Nou dat wil ik graag doen, omdat de mobiliteit in onze stad om meerdere redenen zwaar onder druk staat. Is het niet om het dichtslibben van wegen tegen te gaan, dan wel om de CO2 uitstoot te verlagen. Wij kunnen het eens zijn met de gedachte dat doorgaand verkeer niet persé door het centrum naar de andere kant van de stad hoeft te rijden. Dat zou over de Ring mogelijk moeten zijn. Maar is het dat ook?

Als het aantal inwoners van onze stad forst groeit ontkom je er niet aan dat ook de mobiliteit meer toeneemt. Als alternatief zonder auto leven of met het OV, scooter, fiets of gewoon te voet is voor veel mensen om meerdere redenen niet weggelegd.

Met wegen smaller maken creëer je filevorming, CO2, fijnstof, stikstof en ergernis. Een goede doorstroming zou dus prioriteit moeten hebben. Anderzijds komen er steeds meer elektrische voertuigen i.p.v. op fossiele brandstof. Bovendien staan we aan de vooravond van een Waterstoftijdperk.

Een ander punt van zorg is het verdwijnen van huidige parkeerplaatsen, terwijl de parkeernorm naar believen (!) bij (nieuw)bouwprojecten zwaar naar beneden worden bijgesteld. Op het gebied van mobiliteit slaat dit college helemaal door naar de verkeerde kant.

www.lijstpimfortuyn.nl  

Rudy Reker