Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Commotie over sloop Rustenburgstraat

26 maart 2024

Betoog Damian Dassen

Voorzitter,

De Rustenburgstraat en de omliggende straten zijn een stukje Eindhoven uit een andere tijd. De wederopbouw van Nederland heeft geleid tot mooie karakteristieke buurten. Nu liggen er plannen op tafel voor de herontwikkeling van deze straat en dat brengt zorgen met zich mee.

Voorzitter, De LPF snapt de zorgen die de bewoners met zich meedragen. Hun straat en daarmee hun thuis het begint te verpauperen. En dat is niet prettig.

Maar Voorzitter, Trudo draagt als woningcorporatie een morele plicht en verantwoordelijkheid om goede en betaalbare woningen te leveren aan huurders. En juist dit, kan momenteel niet meer met de woningen die nu in de Rustenburgstraat staan. De woningen zijn op en dus niet meer verantwoord te verhuren aan nieuwe verhuurders. Een groot renovatieproject voor deze straat blijkt duurder te zijn dan nieuwbouw. Daarom snappen wij dat Trudo de keuze heeft gemaakt om niet te renoveren. Het woningaanbod dat ze leveren zal immers zo betaalbaar als mogelijk moeten blijven en geld groeit niet aan de bomen.

Maar bewoners, vrees niet, jullie mogen zo lang blijven wonen als jullie willen.

Voorzitter, tot slot, met pijn in ons hart moeten we afscheid nemen van dit kleine stukje geschiedenis van Eindhoven, maar om af te sluiten met een positieve toon. Er zal een nieuw mooi stukje Eindhoven voor terugkomen. En daar hebben we vol vertrouwen in.

Dankjewel.