Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Eindhovens Dagblad: Vermeende overlast van leerlingen Rooi Pannen onderzocht

door onze correspondent Ton Leenen. 07 mrt 2008, 02:55 - EINDHOVEN -
Veroorzaken leerlingen van De Rooi Pannen aan de Kaakstraat overlast in de buurt? Die vraag staat centraal in een onderzoek dat het stadsdeelteam Woensel-Zuid, de stichting Leefbaarheidsteam Kronehoef en scholengemeenschap De Rooi Pannen zelf laten doen.

Ze houden op 14 april in de school een informatieavond voor omwonenden. LPF-fractievoorzitter R. Reker stelt in een brief aan B en W onder meer dat de leerlingen vernielingen zouden plegen, het speelterrein aan de Twijnderstraat als hangplek gebruiken en dat het er bezaaid ligt met sigarettenpeuken. Hierdoor zouden de kinderen uit de wijk het speelterrein niet meer durven gebruiken en omwonenden zouden zich er niet meer veilig voelen. "Er zijn daar inderdaad twee prullenbakken en een bordje 'Verboden voor honden' vernield. Maar dat is gebeurd tijdens oud en nieuw. Dus toen de school gesloten was", zegt Paul Maas van het stadsdeelteam. "Klachten worden direct doorgespeeld naar De Rooi Pannen, die leerlingen op hun gedrag aanspreekt." Volgens voorzitter Jacques van der Meer van het Leefbaarheidsteam kan het voorkomen dat iemand aan de Twijnderstraat dingen doet die niet door de beugel kunnen. "Tussen de duizend leerlingen zal best een rotte appel zitten. Maar dat het daar de spuigaten uitloopt, daar klopt niets van", aldus Van der Meer. De leerlingen zelf vinden het ook overdreven dat ze in een kwaad daglicht worden gezet. "Sigaretten trap ik uit op de grond ja. Maar dat is beter dan in de prullenbak gooien, want die vliegt dan in brand en dan heb ik wél een probleem", aldus Enrico den Haan (14). Tessa van Gulik ontkent dat de scholieren de speeltoestellen bezetten. "Daar zijn we net iets te oud voor. Wat we hier wel doen? Spelen met de kinderen uit de wijk. Daar is toch niks mis mee?" http://www.ed.nl/batch/eindhovenstad_batch/2776163/Vermeende-overlast-van-leerlingen-Rooi-Pannen-onderzocht.ece  Eindhovens Dagblad 10 maart 2008

Laat reactieformulier zien

Deel deze pagina