Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

ED: Zonder brug is natuur te ver weg


EINDHOVEN - Moet er voor bewoners van het nieuwe verpleeghuis De Weerde nu wel of niet een bruggetje komen over het riviertje de Tongelreep? De cliëntenraad van De Weerde ijvert er al acht jaar voor en heeft inmiddels de Raad van Bestuur van de overkoepelende zorginstelling Vitalis achter zich staan. Die heeft er zelfs al twintigduizend euro voor opzijgezet. Maar de gemeente wil geen vergunning geven.

Volgens een gemeentewoordvoerder vindt wethouder M. Fiers dat 'een bruggetje niet past in het landschap'. Zij denkt aan het verbeteren van het groen tussen Tongelreep en Felix Timmermanslaan. Ook Joop van Hout van Trefpunt Groen Eindhoven vindt een bruggetje 'ontsierend in de ecologische hoofdstructuur', waar het natuurgebied ten westen van de stroom deel van uitmaakt. Arnold Foederer, nestor én erevoorzitter van de cliëntenraad: "Veel bewoners van De Weerde zijn oud en aangewezen op een rolstoel of een rollator. We weten dat ze hier niet meer wegkomen. De hele dag kijken we uit op fraaie natuur; we zien vogels, koeien en schapen. Maar zonder bruggetje kunnen we er niet naartoe, dan is het te ver." Dat een bruggetje misplaatst zou zijn in het groen, verbaast hem. "En al die mensen met poepende honden dan, of zo'n grijze rioolpijp die hier uitkomt op de stroom. Past dat wel dan? Onzin, wij denken aan een houten bruggetje. Met boomstammen kun je best mooie leuningen maken." Andere leden van de cliëntenraad vallen hem bij: het is discriminatie als de natuur alleen toegankelijk is voor wie goed ter been is. De wethouder wordt uitgedaagd zelf maar eens in een rolstoel een ommetje te komen maken. Henk Coenen van de cliëntenraad hoopt dat bij de oplevering van de nieuwbouw van De Weerde in januari 2008 ook het bruggetje klaar is. "Desnoods gaan we 250 handtekeningen verzamelen om het in de gemeenteraad in te kunnen brengen", zegt hij strijdvaardig. Ook voor Trefpunt Groen Eindhoven is de discussie nog niet voorbij. "Wij willen graag met de cliëntenraad kijken naar alternatieven", zegt Joop van Hout.  17-4-07 Eindhovens Dagblad  

Laat reactieformulier zien