Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

  


Tom van den Boomen
Commissielid

     Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

De doofpot affaire wordt heimelijk bewaaktMOORD NAMENS DE 'KROON' geschreven door Ine Veen


Ook de Volkskrant heeft een goed verhaal


Mei 2012


Hoe meer je over de moord op Pim Fortuyn weet, hoe meer je zult weten om zeker te weten dat het een grote doofpotaffaire is. De schutter (een van de …?) Volkert van der Graaf is met dank aan de toenmalige chauffeur van Pim, Hans Smolders meteen gepakt, maar de echte moordenaars lopen 10 jaar na dato nog steeds met bloed aan hun handen vrij rond. Zich zeer wel bewust dat zij uit partijbelang en/of persoonlijke overwegingen de democratie van Nederland op het spel hebben gezet.

Beschrijving

Na de dood van Pim Fortuyn gonsde het van de geruchten dat niet Volkert van der Graaf als eerste zijn wapen op Fortuyn richtte. Vele raadselachtige zaken wijzen er op dat deze milieuactivist hem NIET alleen doodschoot op 6 mei 2002...

Maar wie zat hier dan achter en welke mensen hadden belang bij zijn overlijden? Actrice Ine Veen beschrijft al vijf jaar na zijn dood zijn unieke levensloop en de complottheorieën die aangeven waarom een toekomstig minister-president van Nederland op het Mediapark te Hilversum werd vermoord. Zij onthult ook uitgebreid Fortuyns jeugd en seksleven.

Uniek is een groot aantal nooit eerder gepubliceerde foto's. Haar belangstelling voor politiek vindt zijn roots in het feit dat zij het nichtje is van de bekende politicus ex-senator prof. dr. Johan Wilhelm van Hulst, één der oprichters van het CDA. Ine Veen werd vorig jaar koninklijk onderscheiden voor haar bijdrage aan de Nederlandse cultuur en benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Recensie(s)

In dit zonder twijfel spannendste boek over de moord op Fortuyn gaat de schrijfster eerst tot in details in op het leven van Pim Fortuyn (1948-2002). Zijn jeugd, zijn liefdes, zijn opleiding, zijn werkzaamheden, zijn karakter, zijn eigenschappen en zijn opkomst in de politiek komen aan bod voordat de moord besproken wordt. Maar dan is er meteen de verrassing: Fortuyn zou niet door een moordenaar, Volkert van der Graaf, maar ook door een tweede, een zekere Abu Fatah, een Libanese huurmoordenaar, zijn neergeschoten, betrokken bij een complot van bepaalde linkse kringen in Nederland die bang waren voor een verkiezingsoverwinning van Fortuyn.

Iedere onduidelijkheid, iedere tegenstrijdige verklaring, (anonieme) bewering of toevalligheid wordt genoemd in de 'bewijsvoering' van deze theorie, die helaas bestaat uit een te groot aantal onbeantwoorde vragen. De lezer zal gespannen op zijn stoel zitten, aanhangers van complottheorieen zullen zeggen 'Zie je wel', anderen zullen hun scepsis niet kunnen overwinnen. Feit is dat het een boeiend en verontrustend boek is. Voorzien van vele onbekende zwart-witfoto's van Fortuyn, documenten, illustraties, bijlagen en een uitgebreid notenapparaat.

Rudy Reker