Lijst Pim Fortuyn
Eindhoven

Wie zijn wij en...wat willen
 wij in Eindhoven

(Lees verder...)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter

Lilian Reker
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster
Commissielid

Tjerk Langman
Tjerk Langman
Commissielid

Mari Nijs
Mari Nijs
Commissielid


Dennis Klein
Jonge Fortuynisten
_______________

Kandidaten 21 maart 2018


1. Rudy Reker2. Tjerk Langman3. Petra Strijbos4. Mari Nijs5. Joyce Kilwinger6. Dennis Klein7. Tiny Oosterbosch8. Roy Wijgerse9. Lilian Reker-Wiebers10. Daniëlle Vlemmix11. Fred Salari12. Charles Stroek13. Maréchal Desmet14. Alex Versteegh15. Jos Kouwenberg16. Mr. Paul Verhaegh

Verkwanseld

19 juli 2017

Groot Eindhoven

Gratis huis aan huis blad voor Eindhoven

Bijdrage Rudy Reker, fractievoorzitter 

Verkwanseld

Jaar in jaar uit heeft de Lijst Pim Fortuyn de drie achtereenvolgende colleges met de neus op de feiten gedrukt. Zeg maar met de neus op de cijfertjes. Onvermoeid en elk jaar weer opnieuw als de raad de begroting en de jaarrekening moest vaststellen. Het commentaar in 2015 van het college was en ik citeer: “Meneer Reker, de gemeente is geen bedrijf”. Deze uitspraak van mevrouw de wethouder is ook overduidelijk in de (concept) jaarstukken over 2016 zichtbaar.

Nadat de twee voorafgaande colleges eerder al 300 miljoen euro eigen vermogen hadden verkwanseld, snoept het huidige college in deze bestuursperiode nog eens 100 miljoen euro daarvan af. Nu de Jaarrekening over 2016 in concept voor ons ligt staat het met het schaamrood op de wangen beteuterd te kijken omdat dit college van PvdA, D66, SP en GroenLinks de gemeente Eindhoven in financieel zwaar weer heeft gebracht, ondanks meerdere waarschuwingen vooraf door de Lijst Pim Fortuyn en het Ouderen Appél. Daardoor zijn wij als gemeente Eindhoven in de gevarenzone beland. Alleen al in 2016 was er ca. 50 miljoen euro te kort in de exploitatie!

Dit college zal vandaag moeten beginnen om de gemeentelijke organisatie stevig onder handen te nemen en vakkundige mensen op de juiste plaats te zetten en hierdoor voor eens en altijd af te rekenen met de geldverslindende bureaucratie. Toch zal het volgende college dat in maart 2018 aantreedt de broekriem moeten aanhalen om niet onder curatéle geplaatst te worden. De pijn die dat zal veroorzaken is te wijten aan het huidige college.

Rudy Reker

Laat reactieformulier zien