Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Kick Out Zwarte Piet kondigt protest aan tijdens intocht Sint in Eindhoven

 

 ‘Anti-Piet-activisten zijn werkloze idioten’(Trendwatcher Adjiedj Bakas)

Omdat de extreem linkse actiegroep ‘Kick Out Zwarte Piet’ in Eindhoven wil demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas op 17 november a.s. heeft de LPF fractie de volgende vragen aan burgemeester Jorritsma gesteld. 

7 november 2018

Geachte heer Jorritsma

De actiegroep Kick Out Zwarte Piet wil zaterdag 17 november tijdens de intocht van Sinterklaas van 12.00 uur tot 16.00 uur demonstreren op het 18 septemberplein. Ze zijn tegen Zwarte Piet en laten dit jaarlijks blijken tijdens de diverse Sinterklaasintochten in het land. Dit gaat helaas niet zonder slag of stoot en daarom staat deze actiegroep ook op de radar van de NCTV. Ze worden ook nadrukkelijk benoemd in het rapport ‘Dreigingsbeeld terrorisme’ van november 2017.

(Door de redactie is het volgende citaat van pag. 8 uit voorgenoemd rapport op deze webpagina ingevoegd)

"Enkele relatief nieuwe extreemlinkse antiracistische actiegroepen bestaan voornamelijk uit actievoerders met een migrantenachtergrond. Zij strijden tegen (in hun ogen) racistische en koloniale symbolen in de Nederlandse maatschappij, zoals Zwarte Piet, de VOC, straatnamen en standbeelden. De bekendste actiegroepen hiervan zijn Kick Out Zwarte Piet en De Grauwe Eeuw."

De onrust onder de bevolking over deze anti Zwarte Piet groep groeit met het jaar in Nederland en daarom is men vaker bereid om het recht in eigen handen te nemen door tegenacties te organiseren.
Omdat wij als LPF ons ernstige zorgen maken over de komst van deze actiegroep en de mogelijke gevolgen voor de veiligheid en de openbare orde hebben wij de volgende vragen voor u.

-          Is er door de extreem linkse actiegroep Kick Out Zwarte Piet een vergunning aangevraagd om te demonstreren in Eindhoven op 17 november a.s. en heeft u dit gehonoreerd ondanks dat ze op de radar staan van de NCTV?

-          Heeft de actiegroep De Grauwe Eeuw ook een vergunning aangevraagd om op die dag te demonstreren?

-          Zijn er al tegendemonstraties aangekondigd door voorstanders van Zwarte Piet?

-          Wat gaat u doen om verstoring van de openbare orde te voorkomen?

-          Wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat de kinderen niet de dupe worden van deze demonstratie?

-          Bent u het met de LPF eens dat Sinterklaas een kinderfeest is en daarom gevrijwaard moet blijven van dit soort demonstraties.

Tjerk Langman, raadslid

07/11/2018 Eindhovens Dagblad

08/11/2018 Omroep Brabant

Terrorisme monitor

14/11/2018 Studio040 Zorgen over escalatie Eindhovense Sinterklaasintocht, nu ook PSV-hooligans willen protesteren Zorgen over escalatie Eindhovense Sinterklaasintocht, nu ook PSV-hooligans willen protesteren

16/11/2018 Studio 040 Actievoerder KOZP naar Catharinaplein Actievoerder KOZP naar Catharinaplein

16/11/2018 Eindhovens Dagblad Actie tegen Zwarte Piet verplaatst naar Catharinaplein in EindhovenActie tegen Zwarte Piet verplaatst naar Catharinaplein in Eindhoven 

Op Curaçao zijn de Pieten nòg zwarter (video)Curaçao zijn de Pieten nòg zwarter (video)

Laat reactieformulier zien