Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Raadsvragen: Steun Israël


 
Eindhoven, 17 mei 2021
 
Met antwoord van het college
 
Geacht college,
 
Op dit moment ligt de staat Israël wederom letterlijk en figuurlijk onder vuur en gaat gebukt onder een explosie van geweld en terreur. Het is onbegrijpelijk dat terwijl burgerdoelen in Israël vanuit de Gazastrook worden bestookt met duizenden raketten door de Palestijnse terreurorganisatie Hamas, de internationale gemeenschap juist Israël veroordeeld. En dat terwijl Israël alleen uit zelfverdediging reageert op regelrechte provocaties en oorlogsgeweld vanuit Palestijnse zijde. 
 
Nederland en Israël hebben van oudsher een speciale band en de geweldsgolf vanuit Palestijnse zijde is onacceptabel. Ook Eindhoven heeft een warme band met de Joodse gemeenschap. Daarom moeten wij als stad onze steun uitspreken richting de staat Israël, de enige echte democratie in het Midden-Oosten. 
  
Dat brengt ons tot de volgende vragen:
 
- Wij doen een dringend beroep om uit medeleven en respect de Israëlische vlag te hijsen bij het gemeentehuis. Bent u bereid om dit verzoek in te willigen, zo nee, waarom niet?
 
- Graag zien wij ook dat de gemeente Eindhoven een steunbetuiging overbrengt aan de Israëlische staat en de Israëlische ambassadeur in Nederland . Bent u hiertoe bereid? Zo nee, waarom niet?
 
 
Lijst Pim Fortuyn Eindhoven
Tjerk Langman en Rudy Reker
 

Antwoord van burgemeester en wethouders


1. Wij doen een dringend beroep om uit medeleven en respect de Israëlische vlag te hijsen bij het gemeentehuis. Bent u bereid om dit verzoek in te willigen, zo nee, waarom niet?

Wij vinden de huidige geweldsexplosie net zoals u afschuwelijk. Hierbij zijn er alleen maar slachtoffers te betreuren. Tegelijkertijd is dit een internationaal conflict waar Nederland op nationaal niveau qua diplomatieke betrekkingen een rol speelt. Het primaat voor buitenlands beleid ligt bij de rijksoverheid.
De lokale overheid heeft hierin geen formele rol. Het college ziet daarom voor zichzelf geen rol en willen om die reden uw verzoek niet inwilligen.

2. Graag zien wij ook dat de gemeente Eindhoven een steunbetuiging overbrengt aan de Israëlische staat en de Israëlische ambassadeur in Nederland . Bent u hiertoe bereid? Zo nee, waarom niet?

Zie antwoord op vraag 2.

Eindhoven, 8 juni 2021