Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

  


Tom van den Boomen
Commissielid

     Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Raadsvragen: Wie heeft er in het stadhuis boter op zijn hoofd?

 sheikh al qarni


Eindhoven, 28 april 2015

28/4 Omroep Brabant   20/5 D66: Waarom mocht 'haatsjeik' precies niet komen  28/4 De Telegraaf
 29/4 Journaal Omroep Brabant  28/4 Geen stijl  29/4 Omroep Brabant Kritiek zwelt aan
 28/4 Eindhovens Dagblad  29/4 Omroep Brabant TV en Radio  28/4 Studio 040
28/4 Studio 040 28/4 Elsevier  28/4 Omroep Brabant Kamervragen


Raadsvragen i.v.m. de komst van de radicale en gevaarlijke imam Sheikh Dr. Aaidh al-Qarni, die Frankrijk en Amirika niet mag bezoeken


SPOED MET GRAAG PER OMGAANDE UW ANTWOORD!

Geacht college,    

In de laatste commissievergadering van 21 april jl. tijdens de behandeling van de commissienotitie met als onderwerp: ‘Contouren van het Actieplan radicalisering en polarisatie’ heeft de LPF fractie haar mening en vragen over dit voorstel realistisch maar onverbloemd naar voren gebracht. Want het is wereldwijd bekend dat de grootste terreurdreigingen uit Islamitische hoek komen. Ook heeft de LPF-fractie haar zorgen uitgesproken over radicale predikers die op uitnodiging van moskeebesturen naar ons land komen. Met een voorbeeld uit 2011 dat er toen ook een radicale imam genaamd Muhammed al Arifi in de Al Fourqaan moskee in onze stad is geweest. Dat heeft de LPF-fractie toen nog proberen tegen te houden maar helaas is dat bezoek destijds toch doorgegaan.

 Vanuit de PvdA en de VVD werd de LPF tijdens deze commissievergadering van 21 apr. jl. hard  aangepakt met ontkenningen over onze, op de volle 100% op feiten gebaseerde bijdrage. Maar ook de burgemeester van onze stad kon zijn woede is zijn blik en zijn stem niet verbergen en trok ook fel van leer tegen onze fractie en verdedigde het bestuur van de Al Fourqaan moskee met al zijn kracht. Nee Eindhoven, ga allemaal maar rustig slapen, het college heeft in samenwerking met de AIVD alles onder controle en wij zijn regelmatig in gesprek met dit moskeebestuur. https://youtu.be/ATQI_zZyNVs 

 http://www.ed.nl/regio/eindhoven/omstreden-al-fourqaan-moskee-van-weleer-praat-nu-met-gemeente-eindhoven-1.4851294  

Toch moet onze burgemeester zich nu genomen voelen door hetzelfde bestuur van de Al Fourqaan moskee die hij met vuur en zwaard verdedigde, omdat er komende donderdag een grote Arabische conferentie begint, met als een van de sprekers de extremistische prediker Sjeik Dr. Aaidh al-Qarni. Deze sjeik, die Frankrijk en de VS niet in mag, wil in drie dagen tijd vijf lezingen in ons land houden.

https://www.facebook.com/1598353617045001/photos/a.1598378257042537.1073741828.1598353617045001/1607455029468193/?type=1&theater

Dat brengt ons tot de volgende vragen:

1. Is het College op de hoogte dat de uiterst radicale Sjeik Dr. Aaidh al-Qarni naar de conferentie komt in de Al Fourqaan Moskee?
    a. Zo ja, waarom is de raad hier niet over ingelicht?

2. Is het college op de hoogte dat deze haatprediker Frankrijk en Amerika niet in mag i.v.m. zijn radicale achtergrond en Jodenhaat?
    a. Zo ja, waarom mag deze Sjeik dan wel naar de conferentie in de Al Fourqaan Moskee?
    b. Zo nee, gaat u deze man dan alsnog verbieden om donderdag naar de Eindhovense Moskee te komen of nog beter de toegang naar ons land te laten verbieden?

3. Heeft de NCTV of de AIVD het college getipt en/of geadviseerd over het bezoek van deze Sjeik?
    a. Zo ja, wat was dat advies dan en waarom is de raad dan niet door het college geïnformeerd?

4. Kunt u het met de LPF-fractie eens zijn dat met het bezoek van deze radicale Sjeik de Al Fourqaan Moskee nog steeds geen afstand heeft gedaan van het radicalisme en daardoor een groot gevaar vormt voor onze samenleving en per direct gesloten dient te worden?
    a. Zo nee waarom niet?

5. Kan het college het met de LPF-fractie eens zijn dat de Islamitische basisschool Tarieq met onmiddellijke ingang alle banden met de Al Fourqaan Moskee moet verbreken omdat deze Moskee door zijn radicale en Salafistische achtergrond een zeer slechte invloed heeft op de leerlingen van deze basisschool?
    a. Zo nee, waarom niet?

6. Kan het college het met de LPF-fractie eens zijn dat de Eindhovense burgemeester tijdens de commissievergadering Financiën & Bestuur van 21 april jl. erg voorbarig is geweest in zijn conclusie dat de Al Fourqaan Moskee niet meer radicaal is en daardoor geen gevaar meer vormt voor onze samenleving?
    a. Zo nee, waarom dan niet?

Rudy Reker en Tjerk Langman


Aanvullende vragen n.a.v. raadsvragen die eerder vandaag zijn ingestuurd met betrekking tot: ‘Wie heeft er in het stadhuis boter op zijn hoofd?’

 

De reden voor deze aanvullende vragen zal duidelijk zijn. Omdat het verwerpelijk en levensgevaarlijk is dat deze haatprediker zijn woord kan richten tot inwoners van onze stad en de vele bezoekers die uit alle windstreken naar deze moskee zullen komen.

 

Aanvulling op vraag 2.

 

c. Is het mogelijk en is het college daartoe bereidt om ook een straalverbinding of een verbinding via een gesloten circuit tussen de extremistische prediker Sjeikh Dr. Aaidh al-Qarni en de Al Fourqaan moskee te verbieden of via de NCTV of de AIVD te laten verbieden?

 

d. Nu de Eindhovense burgemeester in de val is getrapt die het bestuur van de Al Fourqaan moskee voor hem heeft uitgezet, welke stappen gaat het college tegen de Al Fourqaan moskee nemen en behoort sluiting tot een van de opties?

 

Rudy Reker Tjerk Langman

Ook de VVD-fractie en de CDA-fractie hebben hier inmiddels raadsvragen over gesteld.