Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

  


Tom van den Boomen
Commissielid

     Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Wij mogen onze handen niet in onschuld wassen

15 juni 2023


De ramp waarbij afgelopen week wederom een migrantenboot kapseisde op de Middellandse Zee voor de kust van Griekenland is mogelijk de dodelijkste scheepsramp van dit jaar met mogelijk honderden slachtoffers. Zo vrezen de Griekse autoriteiten. Zij waren op weg naar Europa voor een beter leven en een rijker bestaan. Want zo denken er nog vele in de landen die zij ontvluchten, dat in Europa het geld aan de bomen groeit.

Deze verhalen worden gevoed en aangewakkerd door niets ontziende mensensmokkelaars, die maar op een ding uit zijn en dat is geld. Veel geld. Ook de eenlingen die hier inmiddels voet aan wal hebben gezet en wachten op hun procedure, zullen via hun mobieltje opscheppen dat het hun is gelukt. Niemand wil immers een loser zijn. Dus de rest van de familie is al aan het pakken of wachten in het kader van gezinshereniging dat ook zij welkom zijn. Want hoop doet leven.

Toch mogen wij in Europa, dus ook in Nederland en in gemeenten zoals Eindhoven niet de ogen sluiten en alle verantwoording van deze vele verdrinkingsdoden leggen bij deze mensensmokkelaars. Nee, door opvang en huisvesting aan te bieden is ook het Eindhovens college medeschuldig aan de vele verdrinkingsdoden in de Middellandse Zee en voor de velen die nog zullen volgen.

Zonder heler geen steler. Gebruikers van drugs houden de drugsmaffia en druggerelateerde criminaliteit in stand, propageert het openbaar gezag. Dit is een waarheid als een koe, maar trek dit gelijk met de opvang van illegale asielzoekers. Zonder opvang in Europa en de asielzoekers zonder te registeren binnen enkele dagen terugbrengen, helpt wel. Als wij als EU, desnoods alleen in Nederland het lef hebben en voor deze aanpak kiezen, weet men dit binnen 24 uur in al deze landen. Wij ontnemen de mensensmokkelaars met dit besluit rigoureus hun handelswaar. De avonturiers zijn het geld kwijt, een levensgevaarlijk boottocht achter de rug, wellicht meerdere vrienden tijdens de overtocht verloren en meerdere illusies armer.

Daarentegen ben ik wél de mening toegedaan, wat ik al eerder heb geschreven dat de EU snel (!) gecontroleerd in deze landen moet investeren zodat de behoefte om het avontuur in Europa op te zoeken snel afneemt. Dat kan ook omdat er miljarden euro’s aan opvang, het bouwen van woningen, de besparing op de gezondheidszorg etc. in Europese landen bespaart gaan worden. Alle andere maatregelen, zoals de pas beklonken Europese spreidingswet of wat je nog meer kunt verzinnen gaat niet werken. Zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden.

Die stinkende wonden ervaren wij als burgers al veel te lang. De onvrede en het wantrouwen in de politiek is nog nooit zo groot geweest en neemt helaas nog steeds toe. Een grote woningnood op alle takken van sport. Kinderen moeten noodgedwongen bij hun ouders intrekken omdat er geen betaalbare woningen zijn. Noch te huur en noch te koop. Ouderen kunnen niet doorstromen naar een kleinere en betaalbare woning. De gezondheidzorg is overbelast en het OM heeft haar handen vol aan veroordelingen terwijl de politie op haar tandvlees loopt.

Iedere burger in Europa ziet dat de massale immigratie al te lang een grote puinhoop is en gestopt moet worden. Nu de politiek nog. Als het kan nog deze week.

Rudy Reker, fractievoorzitter Lijst Pim Fortuyn

https://twitter.com/i/status/1669400995883802624

https://twitter.com/i/status/1673718420502659074

30/06/2023 NieuwRechts. https://nieuwrechts.nl/93413-wij-mogen-onze-handen-niet-in-onschuld-wassen/SXV3SVhwYjNPQU02b1JLVmhhNmo4Q3JYL2FQNFFoeWtKaUU0Q29tbjFaMXZaUT09

31/08/2023 https://nieuwrechts.nl/93920-een-pijnlijk-taboe-is-ons-massa-immigratiebeleid-wel-echt-humaan/SXVnU0I5cTNPbHB2L2dxZGhidWc5ajdlOHFQOVFSR2lQalpqQkllbGd0MXRUUnF3TXc9PQ

30/08/2023 AD https://www.ad.nl/binnenland/hoogleraar-kraakt-asielsysteem-door-lokroep-meer-mensen-dood-dan-gered-een-humanitair-schandaal~a5047be9/